В Белоградчик потушиха голям пожар
В Белоградчик потушиха голям пожар / Дарик Враца, Галя Василева

Пожар избухна  в местността „Рудинето" край Белоградчик в сряда. Той обхвана терени край белоградчишките села Вешица, Дъбравка и Сливовник.  Горяха сухи треви и храсти. След бързата и адекватна намеса на РС на ПБС в Белоградчик и групи на горско стопанство, късно снощи пожарът е бил овладян. По-късно, обаче днес през деня на два пъти пожарът се е възобновявал, макар и в минимална степен, като втория път след позакъсняла реакция той отново започва да бушува.

Заедно с трупите в потушаването на пожара участва и кметът на общината Емил Цанков. В повишена готовност са гасаческите групи в града, които след направен подробен инструктаж биха могли да се включат в бедствието. Целта е към момента огънят да бъде локализиран в участъка до прекия път за село Сливовник. След него има поляни, дъбови и борови гори, което означава, че огънят ще се разрасне и ще приближи града.

Една от версиите за пожара  е, че той е лумнал вследствие небрежност на случаен минувач, който е един от многото такива, които по това време на годината ходят да берат къпини.