/ Община Видин
За поредна година Община Видин се включва в инициативата “Мениджър за един ден”, която сега премина под надслов “Вдъхнови бъдещето”. В рамките на проявата четирима ученици от три видински училища рано тази сутрин бяха посрещнати от кмета Огнян Ценков и ръководния екип на Общината.

Петима гимназисти управляваха община Монтана днес

Той сподели пред тях, че напълно подкрепя идеята младите хора да се запознават по този начин с работата на дадена институция или компания в реална среда и да получат начална подготовка. Мария Бойчева от гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ зае мястото на кмета на Община Видин; Илиян Йорданов от Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ застана на поста на заместник-кмета по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков; Асен Доцински - също от природо-математическата гимназия, пое отговорностите на заместник-кмета по устройство на територията и развитие на инфраструктурата инж. Цветан Асенов; Ивана Асенова от Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ влезе в ролята на секретаря на Общината Иванела Андреева.

Мениджърите за един ден и кметският екип.
Община Видин

На младежите бяха поставени конкретни задачи, на които чрез екипна работа и добро взаимодействие помежду си те трябваше да намерят решение. Огнян Ценков събра младите мениджъри в края на работния ден, за да чуе техните предложения във връзка с това и да разбере какви са впечатленията им от прекараното време в администрацията.

Александра Игнатова стана кмет на Община Враца за един ден

Учениците виждат бъдещия Видин като град с модерна архитектура, големи търговски центрове, нов градски стадион и спортни зали, подобрена транспортна мрежа, работещи минерални бани, силно развит туризъм и разнообразни места за развлечения. Те получиха сертификат за участието си, който бе напълно заслужен.

Инициативата “Мениджър за един ден” се организира от Джуниър Ачийвмънт България за 17-ти път. Нейната цел е да се популяризира метода на учене чрез практика и насърчаване връзката между реалната работна среда и образованието.