Тържествено заседание ОбС Враца
Тържествено заседание ОбС Враца / Община Враца
Враца награди днес новите си почетни граждани и раздаде наградите за 2018 г.  по време на тържественото заседание на Общинския съвет. Председателят на Общинския съвет Румен Антов в обръщението си подчерта: „Първи юни не е просто Ден на Враца, а преживяване! Емоция, която всеки врачанин носи в сърцето си“ и продължи: „Нека си напомним, че свободата  няма нищо общо с комфорта и сладкия живот. Свободата боли, свободата боде и реже. Свободата тежи. Тя означава безсъние, означава тревога. Тя означава да си буден, да си гневен, да мечтаеш и да искаш. Означава да си жив!

Тържествено заседание ОбС Враца
netinfo

Нека си напомним, че и днес трябва да избираме – да сме там, където е бурята, където силата надвива болката, или там някъде на топло… Да пазим свободата или само спомена за нея, да превърнем Свободата в прогрес или да изберем вечното мрънкане!.. Във Враца има достатъчно хора, които могат. Това, което не достига понякога е капчицата лудост, която да посочи немислимите, трудните, невъзможните, истинските цели.. Пожелавам Ви непокорство в стремежа за съзидание?“, завърши словото си Румен Антов.
 

Тържествено заседание ОбС Враца
netinfo

„Първи юни е празник с особен емоционален заряд. Днес, всеки от нас изпитва чувство на преклонение пред подвига на Христо Ботев и неговата чета. Днес, във всеки от нас гори частица от вечния огън, който са ни завещали нашите предци. Вярвам, че  няма врачанин, който на 1-ви юни да не е изпълнен с чувство на оптимизъм и увереност за успешното развитие на нашия град. Няма да направя един протоколен отчет, в който да бъдат посочени субективно постиженията на моя екип. Днес, всичко което ще чуете и видите на екрана зад мен, ще бъде равносметката на голяма част от жителите на Враца. Защото смятам, че свършеното трябва да се вижда, а не само да се говори за него“ – с тези думи кметът Каменов се обърна към присъстващите на тържественото заседание.

Тържествено заседание ОбС Враца
netinfo

В рамките на своето изказване, градоначалникът направи анализ на най-големите постижения през последната година, в инфраструктурата, образованието, сигурността, здравеопазването, културата и спорта. Чрез интерактивна презентация бяха представени реализираните проекти и дейности. В края на речта си, кметът призова врачани да бъдат единни, за да може градът да продължава своето развитие.

Тържествено заседание ОбС Враца
netinfo

Тържественото заседание, по повод Деня на Враца, продължи с връчване на най-високите обществени отличия – „Почетен гражданин“ и „Наградата на Враца за 2018 година“.

Тържествено заседание ОбС Враца
netinfo

Със званието „Почетен гражданин“ бяха отличени – дългогодишният строителен предприемач инж. Тодор Топалски и д-р Костадин Шахов – за изключителен принос в развитието на общината. Посмъртно със званието бе удостоен и полковникът от Първата Световна война – Васил Таслаков.

Отличието „Наградата на Враца за 2018 г.“  получиха – изпълнителят от „Фамилия Тоника“ – Драгомир Димитров, програмистите от „Враца софтуер общество“, предприемачът Ивайло Гладнишки, както и институциите – Център за подкрепа на личностно  развитие „Център за работа с деца“  и Младежки дом. Призовете получиха директорите им Лилия Стоева и Георги Врабчев.

Тържествено заседание ОбС Враца
netinfo

Програмата продължи с приветствие от заместник-кметовете на побратимените градове на Враца – град Бор, Република Сърбия и град Суми, Република Украйна.
В рамките на заседанието своите поздрави към врачани отправиха и директорът на музея в окръг Долж – Румъния, почетният консул на България в Марсилия, както и консулът на България в Република Конго.

Тържествено заседание ОбС Враца
netinfo

На заседанието присъстваха и Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, областният управител Малина Николова, народният представител Петя Аврамова, председателят на Ученическия общински съвет, делегати от побратимените градове, почетни консули, общественици и граждани.

Тържествено заседание ОбС Враца
netinfo