Посещението в завода
Посещението в завода / Ивайло Велков
Топ мениджъри на българската АЕЦ „Козлодуй“,  за която ядрено гориво доставя ТВЕЛ, направиха работно посещение в Ангарския електролитен химически комбинат (част от горивната компания на „Росатом“ - ТВЕЛ). Директорът по развитие и модернизация на АЕЦ „Козлодуй“ Найден Найденов и главният инженер на централата Янчо Янков се запознаха отблизо с технологията на процеса за обогатяване на уран за използване в енергийните атомни реактори.

 „Ние за пръв път посещаваме предприятието за обогатяване на уран на ТВЕЛ. За нас това е значимо събитие, тъй като ние получаваме от Русия ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“. В комбината видяхме един от етапите от производството на гориво. Комбинатът в Ангарск впечатлява със своите високи технологии и високо ниво на безопасност“, подчерта Янчо Янков.

В рамките на посещението се състоя работно съвещание с ръководителите на Ангарския електролитен химически комбинат, представители на
ТВЕЛ и АО „Техснабекспорт“.

По оценка на ТВЕЛ подобни посещения на делегации на чуждестранни партньори в предприятия от руския атомен отрасъл и горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, са важен аспект от международното ядрено-енергийно сътрудничество и демонстрират готовността на корпорация „Росатом“ за въвеждане на постоянен конструктивен диалог с партньорите и заинтересованите страни, свидетелстват за ориентиране към клиента и стремеж към практически резултати.
 
 
Отдел връзки с обществеността на АО "АЭХК"