/ ThinkStock/Getty Images
За два опита за телефонни измами съобщават от полицията в Монтана. В ОД на МВР е постъпил сигнал от 79-годишен жител на с. Славотин за извършен опит за телефонна измама.

Разкриха телефонен измамник от Лом

На 20 февруари, около 14:30 часа на домашния му телефон позвънил непознат от скрит номер, който заявил, че е служител на МВР от отдела за борба с организираната престъпност и му продиктувал служебен телефонен номер за връзка.

Ало измамници взеха последните пари на врачанин

Възрастният мъж позвънил, но никой не отговорил. Малко по-късно непознатият отново се обадил, но не поискал пари, ценности или услуги. Според потърпевшия поискал да получи повече информация за него. За случилото се мъжът подал сигнал на тел. 112.

Дядо даде над 8000 лева и злато на телефонни измамници

Същия ден в ОД на МВР постъпил сигнал и от 73-годишна жителка на монтанското село Равна за извършен опит за телефонна измама. В ранния следобед на домашния й телефон позвънил непознат от скрит номер, представил се за служител на полицията и поискал съдействие за залавяне на трима престъпници, от които единия бил много опасен.

Разговорът е продължил шест минути, след което жената затворила и подала сигнал на тел. 112. От потърпевшата не са искани пари или ценности.