/ Община Враца
Във врачанското село Паволче ще бъде създаден първият в страната Национален център за православно, екологично и патриотично образование. С 28 гласа „ЗА“ бе прието решението за даряване на сградата на бившето училище ОУ „Христо Ботев“ - село Паволче на Министерството на образованието и науката.

Родни звезди пристигат във Враца за вечерните концерти в Ботевите дни

В нея то ще инвестира над 1 милион лева за създаването Националния център. До решението се стигна след постъпило писмо от страна на министъра на образованието – Красимир Вълчев, с искане за дарение на сградата на вече нефункциониращото учебно заведение.

Калин Каменов

В рамките на сесията, кметът Каменов заяви, че това е възможност Враца да е първата община в страната с пилотен образователен модел. Кметът на село Паволче - Емил Василев коментира, че желанието на жителите на населеното място е сградата да бъде обновена и в нея да се обучават млади хора от различни градове в България.

Стартира XIV издание на „Децата на Враца спортуват“

Идеята на кмета Калин Каменов и министър Вълчев е в Националния център да се провежда възпитателна програма за учениците от цялата страна, в подходяща среда и напълно обновена материално-техническа база.

Емил Василев
Община Враца

Програмата ще включва православни образователни дейности в църквата „Св. Иван Рилски“, която се намира в непосредствена близост до училището, екологични дейности, за които местностите в района предоставят достатъчно възможности, патриотични дейности, съобразени с богатото културно-историческо наследство в района, както и туристически маршрути, които учениците ще посещават организирано с автобус на центъра или придвижвайки се пеша по еко пътеки  и по част от маршрута на Мемориален комплекс „Ботев път“.
        
В подкрепа на предложението, гласуваха общински съветници от различни политически сили.

Ангел Иванов – БДЦ
Валери Стаменов – БСП
Венелин Петров
Васил Василев – ГЕРБ
Венета Йошева – ГЕРБ
Владимир Христов – ГЕРБ
Владислава Лакова – Демократична България
Георги Генов – БДЦ
Георги Комитски – „Народен съюз за Враца“
 Десислава Димитрова – ГЕРБ
 Диляна Давидкова – „Народен съюз за Враца“
Димитър Динков – ГЕРБ
Здравко Златев
 Ивайло Христов – БДЦ
Иван Иванов – БСП
Маргарита Ангелова – ГЕРБ
Мариана Петкова - ГЕРБ
Красимир Ангелов – ВМРО
Марин Цветков – ВМРО
Наташка Велчовска – ГЕРБ
Мария Петрова – „Народен съюз за Враца“
 Нели Стоянова – ГЕРБ
Огнян Огнянов – „Народен съюз за Враца“
Павлин Петров – БСП
Румен Антов – ГЕРБ
Светослав Арнаудов
Таня Георгиева – ГЕРБ
Хенриета Георгиева - ГЕРБ