/ Община Враца
В навечерието на честванията, посветени на подвига на Христо Ботев и неговата чета, Община Враца организира богата културна програма и вечерни концерти, с участието на любими български изпълнители. Фокус в Ботеви дни`2019 година при концертите на открита сцена са емблематични групи и изпълнители.

Любими рок и поп групи пристигат във Враца за Ботевите дни

Официалното откриване на честванията е в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май - петъ/, когато музикантите от „Фондацията“ ще припомнят най-известните си хитове, трансформирани с нови акустични аранжименти.

В супергрупата участват: вокалът на „Щурците“ - Кирил Маричков, китаристът от ФСБ - Иван Лечев, неповторимият глас - Дони, китаристът на Б.Т.Р. - Славчо Николов и Венко Поромански от група „Те“.

Ботеви дни 2019 стартират на 24 май с триизмерно лазерно шоу

Началото на вечерния концерт е в 20:30 часа, на откритата сцена пред Община Враца. Празничната програма ще продължи с триизмерно лазерно шоу, прожектирано на сградата на читалище „Развитие“, в 21:30 часа.

Ботеви дни ще продължат с хитовете на Васил Найденов, като концертът е на откритата сцена на 25 май - събота, от 19:00 часа. Известният на няколко поколения поп певец и текстописец ще припомни на врачанската публика знаковите си песни от миналия век.

Плакат за концерта на Васил Найденов.
Община Враца

В културната програма на честванията е поставен акцент и за любителите на рока, които ще имат възможността да чуят в центъра на града песни на Whitesnake, Rainbow, Deep Purple и Black Sabbath, в изпълнение на талантливите музиканти от група „Еридан“. Концертът ще се проведе на 27 май - понеделник, от 19:00 часа, на откритата сцена.

След рокаджиите от Еридан, във Враца ще гостуват основателите на модерния български саунд – група „Акага“. Любимците на града обещават много добро настроение и музикални комбинации между фънк, хип-хоп, реге, рок и денс. Събитието ще се състои на 28 май - вторник, от 19:00 часа, отново пред сградата на Община Враца.

Културната програма на Ботеви дни`2019 включва и концерт за любителите на българската естрада. На врачанската сцена ще са легендите от група „Тоника СВ“, с чиято музика са израснали няколко поколение. Концертът ще започне точно в 19:00 часа, на 29 май - сряда - на откритата сцена.

Плакат за концерта на Тоника СВ.
Община Враца

Малко са хората, които не са гледали „Момчето си отива“, „Селянинът с колелото“, „Матриархат“, „Оркестър без име“ и други незабравими български филми. Музикантите от Симфониета-Враца ще потопят публиката в епохата на филмите, режисирани от световноизвестния врачанин - Людмил Кирков. Филмовата музика ще бъде чута на откритата сцена, на 30 май /четвъртък/, от 19:00 часа.

Ден преди празника на Враца - 1 юни, публиката ще се докосне до изконните български ценности и традиции. Програмата включва концерт на фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Събитието ще се проведе на 31 май - петък, от 19:00 часа.

Всички вечерни концерти са безплатни и ще се провеждат на откритата сцена пред Община Враца. Повече информация, относно програмата на Ботевите дни – на страницата: https://www.facebook.com/botevidni2019