Сътрудничество между кик бокс клубовете от Враца и Щип
Сътрудничество между кик бокс клубовете от Враца и Щип / ВМРО Вра.а

Кик бокс клубовете от Враца и Щип се договориха за сътрудничество. На посещение в града под Околчица пристигнаха Борче Пачемски – председател на кик бокс клуб „Гладиатор” и треньора Кирил Нацев. Те се срещнаха с председателя на кик бокс клуб „Арис” Ангел Иванов. Запознаха се със спортната база, условията за подготовка и успехите на врачанските спортисти, като бяха обсъдени и възможностите за провеждане на съвместни подготвителни лагери.

В тренировката на „Арис” се включи състезателят от „Гладиатор” Никола Арсов, който се готви за участие в световното първенство в Бразилия. Срещу него на ринга застана европейският и вицесветовен шампион Асен Асенов. Очаква се скоро, ръководството на „Арис” да върне визитата в Македония.

 

Гостите са във Враца по покана на зам.-кметът Красимир Богданов и председателя на дружеството за македоно-българско приятелство в гр. Щип Петър Колев. Освен спортната база, те успяха да разгледат експонатите в Регионалния исторически музей и пещерата „Леденика”. Това е поредната проява в областта на културата, спорта и туризма, която двата града осъществяват. Предстои на туроператорски агенции в Македония, да бъдат представени възможностите за  туризъм, които Враца предлага.