Монтанчани се грижат за корморан, рибата в Монтанезиум не му стига
Монтанчани се грижат за корморан, рибата в Монтанезиум не му стига / снимка: Дарик - Враца
В съботния ден – 19 май, от 10:00 до 13:00 ч., в парк „Монтанезиум“ всички любители на движението на открито ще могат да се включат в различни спортни дисциплини, без значение от възрастта или физическата им подготовка, съобщават организаторите. Целта на инициативата е да покаже, че спортът е за всеки човек и е важна първата крачка. Съорганизатори са  Община Монтана, Фондация "Северозападен институт за младежки инициативи" и Фитнес клуб "Спартак".  

Участниците ще могат да се включат и в томбола с награди, осигурени от Decathlon Bulgaria - велосипеди, тротинетки, раници и др.
 
Регистрацията ще започне от 10 часа и ще продължи до 10,30 ч. В следващия час ще е кросът за възрастни, от 10,30 до 12,30 ще има стрийт фитнес с инструктор, пак от 10,30, но до 13 часа ще са и свободните занимания по тенис на маса, бадминтон, волейбол и различни други спортни дисциплини. Велообиколката ще се проведе във времето от 11,30 до 12,30 часа. Най-емоционалната част – томболата с наградите, ще започне в 12,30 часа. Участието в спортния празник е безплатно.