Недоволство в Галиче, след като младежи пребиха с дървени колове 73-годишен мъж заради забележка да не берат от ореха пред дома му, предава NOVA.

Пострадалият е със средна телесна повреда и комоцио. Задържани за случая са 22-годишен мъж и 15-годишно момче. „Видях, че брулят орехите. Излязох и ги попитах какво правят.

След скандал: Двама души пребиха възрастен мъж в Галиче

По-големият ме удари по главата. И после с голямата тояга по ръката. Малкият ме застигна и ми счупи пръста”, разказа пострадалият Иван. Нападателите на мъжа си тръгнали спокойно сами, когато той казал, че ще се обади на 112. „Все едно са си на разходка”, уточни потърпевшият. След това с него се свързал дежурният полицай.

Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков даде подробности за случая. „След забележка те отвръщат агресивно и започва скандал. При който те започват да му нанасят удари с дървени пръти.

Човекът влиза в дома си, те изкъртват входната врата, влизат в дома му и продължават да го бият”, уточни той. Оказва се, че това е поредно посегателство, разказват жители на Галиче.

Те настояват нападателите да бъдат изселени, институциите да си свършат работата, а виновните да получат максимални присъди. 
nova.bg