По време на бурята в неделя вечерта, преминала с проливен дъжд, на дежурната линия в Козлодуй са получени множество сигнали от граждани за прекъснато електрозахранване, наводнени къщи, дворове, блокове, запушени шахти, съобщават от общината. 


"Община Козлодуй незабавно предприе мерки за нормализиране на ситуацията и реагира на подадените сигнали. През цялата нощ служители на общинска администрация и на ОП „Комунална дейност” са отстранявали пораженията от бурята. Няма регистрирани тежки инциденти с пострадали хора и животни".Екипи на РУ – Козлодуй са помагали за затварянето на няколко улици, които са непроходими вследствие на дъжда. Проблемните участъци са резултат от ремонтните дейности на ВиК – Козлодуй по подмяна на тръбопроводната мрежа. Службата по пожарна безопасност е помогнала при отводняване на ул. „Христо Ботев", съобщават от общината. Ръководството на Община Козлодуй незабавно се е свързало с фирмата подизпълнител на ВиК – Козлодуй. Във вторник предстои среща за обсъждане на неотложни мерки и действия по възстановяване на проблемните участъци.

Кметът на община Козлодуй Маринела Николова направи обход по най-засегнатите улици.

Междувременно ще бъдат изравнени ул. „Лозенград” и ул. „Люле Бургас”, а след тях поетапно и други пострадали улици. ОП „Комунална дейност” ще окаже съдействие, като ще бъде насипана ул. „Цанко Церковски”, добавят от общината. Призовават се гражданите, ако намерят паднали автомобилни табели, да ги предоставят в Община Козлодуй при денонощния дежурен. Собствениците могат да си ги потърсят от служителите на Общината.
Община Козлодуй