/ iStock/Getty Images
Специализирана полицейска операция с цел предотвратяване на разпространение на наркотични вещества, е проведена на 14 декември от служители на ОД на МВР-Враца.

Действията са осъществени на територията на Бяла Слатина в хода на досъдебно производство, образувано от Окръжна прокуратура.

МВР

При извършени претърсвания и изземвания на три адреса и леки автомобили са иззети наркотични вещества от различен вид, големи парични суми, документи и технически устройства, имащи отношение към предмета на разследването.

При претърсване в третия имот, обитаван от 28-годишния мъж, са намерени и иззети над 200 броя прозрачни полиетиленови пликчета суха листна маса, 220 броя пликчета с прозрачно кристалообразно вещество, както и отделно 69 розови хапчета.

Прокуратура

Разследващите са открили допълнително чували и пликове с различна големина, съдържащи съцветия и суха листна маса, бяло кристалообразно вещество на бучки. При извършени полеви наркотестове намерените вещества са реагирали положително на канабис, кетамин, кокаин и метамфетамин.

От същия адрес са иззети над 40 хиляди лева, друга валута - британски лири, евро и други, мобилни телефони, компютърни конфигурации, три броя електронни везни, множество празни пликчета, тип „спейсбек“, и въздушна пушка.

Прокуратура

В качеството на обвиняем за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение и за тяхното пласиране са привлечени криминално проявен и неговият съучастник - 20-годишна жена, с която той живее на съпружески начала. В период от около година двамата държали и разпространявали наркотични вещества в Бяла Слатина.

Към настоящия момент са проведени разпити на свидетели, събрани са и други доказателства за виновността на двамата С постановление на наблюдаващ прокурор при Окръжна прокуратура-Враца те са задържани за срок до 72 часа.