Данчо Караджов
Данчо Караджов / Община Мездра
Легендарната рок група „Сигнал“ зарадва жителите на Мездра за празника „Вяра, Надежда и Любов“. Данчо Караджов, Георги Янакиев, Владимир Захариев и Александър Мариновски взривиха сцената на площад „България“ снощи.
 

Публиката
Община Мездра


Програмата на 17 –ти септември започна с изпълнения на певчески и танцови детски формации от ДГ „Мир“, ДГ „Роза“, ДГ „Слънчице“  и ДГ „Детелина“. На сцената излязоха и ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Иван Вазов“, фолклорна група от с. Върбешница, танцувална група от с. Дърманци, която представи запомняща се композиция с ховърборди и ленти.
 
Възпитаниците на клуба за източни бойни изкуства „Лотос“ демонстрираха уменията си, а с 30-минутен репертоар се представиха децата от Център за подкрепа за личностно развитие.
 
Последното изпълнение от детския концерт бе танцът „Гергьовден“ на средношколската група на Представителен танцов ансамбъл „Мездра“.
Кметът инж. Генади Събков честити празника на събралото се множество:
„Мили деца, уважаеми съграждани, скъпи гости,
Честит празник!
Специални поздравления на всички именици с пожелания за здраве, много щастливи мигове и нека вярата, надеждата и любовта бъдат с всички нас през по-голямата част от живота ни.
 
От името на Община Мездра искам да благодаря на всички вас, които уважихте нашата покана и тази вечер сме заедно, тук, на нашия площад, за да споделим всички красиви мигове, които ни очакват и които вече се състояха. 
 
Този концерт организирахме за всички хора, за които доброто е в душите и сърцата. За всички непоправими оптимисти. За всички добронамерени хора. За всички, които вярват, че сами коват своето бъдеще и своето щастие, тоест, за всички вас. Добре дошли и на онези, към които животът не е бил достатъчно благосклонен, към тези, на които съдбата е обърнала гръб и ги е поставила под различни изпитания. 
Включително и на тези, на които злобата и завистта са замъглили до такава степен съзнанието, че не различават добро и зло.
 
Огромната положителна енергия, която генерираме всички днес тук е способна да се справи с всички негативи, които сме скрили в една или друга част в душите и сърцата ни. Защото след магическите изпълнения на талантливите наши деца се пренесохме в друго измерение – на духовното, на възвишеното. Благодарение на трите магически думи – вяра, надежда и любов. 
 
Защото без вяра ще бъдем самотни по пътя към успехите си, без надежда е безсмислено да съществуваме, а без любов животът на земята е невъзможен. За това нека с огромна вяра, надежда и любов да продължим напред своето бъдеще и търсенето на щастието, което всички ние заслужаваме“. Кметът завърши с пожелания за страхотно настроение.
 
Придружени от родители, баби и дядовци, малките изпълнители, които формираха една част от публиката, бяха изпратени по леглата, тъй като „утре е учебен ден“. По-зрялата част от публиката изпълни площада в очакване на любимата група. Мощен рев на мотори от мотоклуб „Кан Аспарух 681“ изведе на сцената легендите от група „Сигнал“ и тогава „Светофарите светнаха зелено“, давайки начало на близо двучасов концерт, предизвикал силни емоции. Неслучайно екзалтираните фенове извикаха два пъти музикантите на бис. Публика и група завършиха заедно концерта с любимата на поколения българи „Да те жадувам“.

Деца от града също се включиха в концерта.
Община Мездра