Ще видим и частица от мощите на св. Кирил Философ
Ще видим и частица от мощите на св. Кирил Философ / netinfo

Врачанският областен управител получи благодарствено писмо от нитренския епископ Вилиям Жудак. В него той благодари за официалната визита на д-р Георгиев в Нитра и за писмото, в което областният управител разказа, колко тържествено реликвата е предадена на съхранение и показ в музея . "За мен беше огромно удоволствие да направя това дарение - Вторичното копие на мощите на Св. Кирил.

Това беше единственото нещо, което можахме да направим за Вас, тъй като ние не можем да дарим повече от това, което сме получили. Много ми е приятно да  науча какво празнично шествие сте организирали по случай полагането на реликвата за поклонение към нашия първоучител в християнска вяра - Св. Кирил Философ. Всички ние можем да бъдем наистина много горди не само с това, че този велик човек пръв е създал нашата писменост и култура, но и заради факта, че той е носител на вярата на нашите праотци.

Позволете ми също да Ви благодаря за сърдечната покана да посетя Област Враца. За мен ще бъде огромно удоволствие да видя това място през 2010 година и да донеса нашата реликва - частица от мощите на Св. Кирил, които да гостуват за поклонение по време на някой празник на Враца и да бъдат почетени от всички вярващи", се казва в писмото.