Спортната площадка
Спортната площадка / Община Мездра
В Деня на село Моравица 9 юни, от 17:30ч. ще се състои официалното откриване на спортната площадка в населеното място. Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков и кметът на с.Моравица Коно Жилковски ритуално ще прережат лентата на спортното съоръжение.
 
Първото състезание, което ще се проведе на обновената спортна площадка е Първи мемориален футболен турнир за ветерани „Ангел Радков-Чико“. Той се организира в памет на най-възрастния футболист в България, който загива нелепо през 2016г. при катастрофа. Чико играе до 63-годишна възраст за отбора на ФК „Околчица“ /Моравица/, както и за ФК „Ботев“ /Враца/, ФК „Локомотив“ /Мездра/ и ФК „Скала“ /Зверино/.

Прякорът на загиналия футболист е от младежките му години, когато бил сравняван с Чико Дерменджиев, тъй като подобно на него по това време играел крило. Любопитен факт е, че е играл в един отбор с дядо си, баща си и сина си. Надявал се, че ще го направи и с внука си, но за съжаление не успял да осъществи тази своя мечта.

Ангел Радков - Чико
netinfo

В турнира ще вземат участие 3 отбора от община Мездра. Това са домакините ФК „Околчица“ /Моравица/, както и ФК „Ботевъ“ /Брусен/ и ФК „Скала 2015“ /Оселна/. Футболното зрелище ще се проведе по системата „всеки срещу всеки“. Ще бъдат изиграни 3 срещи с времетраене 2х15 мин. с 5-минутна почивка. Ще бъдат излъчени „най-добър вратар“ и „голмайстор“ на турнира.

Наградите са осигурени от Община Мездра и ще бъдат връчени от инж. Генади Събков, Коно Жилковски и г-н Иван Радков- брат на починалата футболна легенда.