/ DarikNews.bg, архив
Най-високата стойност на касова бележка – 3 980 лв.
Всеки регистриран потребител в Лотарията на НАП може да въвежда касови бележки и чрез мобилното приложение на агенцията, което можете да се изтегли през Google Play за телефони с операционна система Android или през App Store на мобилния телефон за операционна система iOS. Фискални бонове могат да бъдат регистрирани и чрез телефона на НАП 0700 18 700. Обаждането е на цената на градски разговор от стационарен телефон или според тарифния план на мобилните оператори. Услугата работи денонощно и е напълно автоматизирана, съобщават от НАП Монтана.
 
Лотарията на НАП продължава да набира популярност. Над 1 млн. касови бележки на стойност над 17 млн. лв. се състезават за награди. Близо 56 000 са вече регистрираните бележки от ПОС терминал. Около 13 000 касови и малко над 500 ПОС бележки са регистрирани до момента от област Монтана. Те са за обща сума почти 193 000 лв., а 3980 лв. е най-високата стойност на регистрирана касова бележка до момента.

Врачани "атакуваха" лотарията на НАП с касови бележки за десетки хиляди лева

НАП отчита и бум на сигнали за неиздаване на фискални бонове от некоректни търговци. Обектите ще бъдат проверени от данъчните чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на  плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите. НAП обръща внимание, че издаването на фискален бон е задължително при плащане в брой, когато се продава стока или услуга, независимо дали това става в търговски обект или на сергия. Сигнали за неиздаване на касови бележки могат да се подават денонощно на имейл infocenter@nra.bg  или на телефона на НАП 0700 18 700.

Тази година късметлиите ще бъдат обявявани не само на официалния сайт на лотарията – www.kasovbon.bg, но и на специално създадената във Facebook страница https://www.facebook.com/kasovbon/. В социалната мрежа потребителите ще могат да следят последните новини около играта, както и да задават своите въпроси.