Явор Хайтов:Колкото повече време минава от изчезването на Сертов, толкова ситуацията става по-тревожна
Явор Хайтов:Колкото повече време минава от изчезването на Сертов, толкова ситуацията става по-тревожна / netinfo

Изчезването на бившия директор на Държавната агенция „Национална сигурност" Петко Сертов е тревожно и необяснимо, заяви във Враца заместник-председателят на 43-ото Народно събрание Явор Хайтов. Депутатът от ПГ на „Български демократичен център" отчете от него през последните 40 дни.

Ето как той коментира липсата на един от най-информираните хора в държавата: „Познавах го лично и се надявам час по-скоро да стане известно къде е. Всичко по темата е свързано с предположения, а аз обичам да разполагам с факти. Не ми се иска да коментирам казус, който не познавам добре заради липсата на информация. По-лесно ми е да прогнозирам футболен мач, макар че напоследък в България се оказва, че това е доста лесна работа...
Надявам се Петко Сертов да е жив и здрав, защото колкото повече време минава от неговото изчезване, толкова по-тревожна е ситуацията. Моето чисто човешко желание е той да е жив и здрав!"

Явор Хайтов припомни, че е предизвикал изслушването на настоящия директор на ДАНС Владимир Писанчев след акцията в ромските квартали на Пловдив и Пазарджик: „Аз смятам, че тази акция беше успешна, защото показа, че държавата има сили да се бори с нерегламентираното използване на религията за други цели ", заяви Хайтов. Като допълнение той представи въпрос, който е внесъл в деловодството на парламента за това кой и кога е продал терена за изграждането на джамия в ромския квартал на Пазарджик -„Изгрев".