Пъстро шествие, 25-метров трибагреник и откриване на паметник-чешма за 24 май във Враца

/ Община Враца
С празнично шествие, водено от представителен блок деца, спечелили награди и медали от национални и международни конкурси ще започне отбелязването на 24 май - Денят на българската просвета и култура и славянската писменост във Враца.

Родни звезди пристигат във Враца за вечерните концерти в Ботевите дни

В пъстрата колона ще се включат още мажоретен състав, духовата музика, ученици, педагози, граждани. И тази година през централната улица в града ще премине 25-метров трибагреник, който ще бъде пренесен от 60 ученици.

Цветното дефиле ще тръгне от площад „Македония“ в 10:00 ч., ще премине по бул. „Никола Войводов“ и ще се насочи към монумента на светите братя Кирил и Методий пред сградата на общинска администрация, където ще бъде дадено началото на тържеството по повод 24 май.

Ботеви дни 2019 стартират на 24 май с триизмерно лазерно шоу

След официалното честване на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, ще бъде открит паметника-чешма, в памет на бележития врачанин - кинорежисьорът Людмил Кирков. На събитието ще присъства и актьорът Филип Трифонов, изиграл главната роля във филма, сниман във Враца, „Момчето си отива“.

В рамките на празничния ден, от 20:00 ч., пред паметника на великия революционер - Христо Ботев, ще бъдат официално открити Ботеви дни 2019. Веднага след това пред сцената пред Община Враца ще започне концертът на „Фондацията“.

В 21:30 ч., пред сградата на читалище „Развитие“, за трета година ще бъде представено уникално светлинно-звуково шоу, посветено на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
ксперт АИС.
Община Враца