/ ThinkStock/Getty Images
При провеждане на специализирана полицейска операция на 29 март за противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол на територията на полицията в Вършец е получена информация за граждани, съхраняващи в жилищата си акцизни стоки без бандерол. Сформирана е оперативна група, която е извършила претърсване в три имота.

Прибраха над 3 кг незаконен тютюн

От къща в с. Стояново, обитавана от мъж на 68 г. са иззети 3 полиетиленови плика, съдържащи ситно нарязана кафеникава листна маса, наподобяваща тютюн, с общо тегло 285 грама.

Намериха незаконен тютюн в склад за плодове и зеленчуци

В апартамент, обитаван от 37-годишна жена от курортния град, са намерени и иззети съдържащи 176 къса цигари от марките "Карелия с", „Донателла Абсолют" и "Корсет лилак".

Прибраха незаконен тютюн и цигари от жилище във Враца

От частен дом в с. Стояново, обитаван от мъж на 55 г. от Монтана, в една от стаите на къщата е открит зеблен чувал, съдържащ 3 708 къса саморъчно свити цигари. В стаята са намерени и 3 полиетиленови плика със ситно нарязан тютюн, с общо тегло 0,7 кг, без български акцизен бандерол. 
ОД на МВР Монтана