/ Дарик Враца
„Опазването на чистотата на водата е сериозен проблем за нашата планета и съм щастлив да видя толкова много деца, чиито рисунки са толкова вълнуващи”, заяви зам.кметът на община Монтана Станислав Станоев пред 51 ученици от Монтана.

Празник за Световния ден на водата във Враца (СНИМКИ)

По повод Световния ден на водата Община Монтана се включи като един от партньорите в събитието по награждаване на победителите от конкурса за рисунка, графичен дизайн или снимка на тема „Водата е за всички”.

Той е организиран от Напоителни системи ЕАД и е подкрепен от народния представител Ирена Димова, областния управител Росен Белчев, директора на областна служба земеделие д-р Виолета Гергова.   

Ученици от четири училища в град Монтана и ателието за арт терапия в Лом участваха в националната инициатива.

Награждаването
Дарик Враца

„България е благословена с много вода, но това ни задължава още повече да я опазваме и пестим, защото за много хора тя недостига“, заяви областният управител Росен Белчев.

Като домакин на събитието инж. Даниела Петрова от „Напоителни системи” – район Монтана сърдечно благодари на всички участници за всеотдайността и отношението към водата като голямо богатство. Тя изрази надеждите си този конкурс да стане традиционен.

Наградите на победителите връчи инж. Иво Данаилов „Напоителни системи“ клон Мизия. В категория от 6 до 11 години на първо място бе отличена  Анита Тодорова от V „Б” клас на VІ СУ „Отец Паисий” - Монтана, а в категория от 12 до 19 години на първо място е Цветелина Цветанова от VІ б клас на същото училище.

Награждаването
Дарик Враца

Най-малкият  участник сред призьорите бе 6-годиният Михаил Арнаудов от ІV детска градина „Калинка” в Монтана.