/ Община Враца
С тържествен концерт и награждаване на участниците в конкурса „Водата е за всички“, „Напоителни системи“ ЕАД, клон „Мизия“ – град Враца, отбеляза Световния ден на водата.

Сред официалните гости бяха зам.-обл. управител Мирослав Комитски, предс. на ОбС Враца Румен Антов, заместник-кметът Мария Попова. които връчиха и награди на децата-победители в конкурса за рисунка на тема „Водата е за всички“.

Празник за водата

Във възрастовата граница 6-11 години на първите три места се наредиха Анна Мария Дениславова от ДГ „Европейчета“, Александър Асенов от ДГ „Брезичка“ и Ива Пламенова от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с.Малорад. Победителите награди зам.-обл. управител Мирослав Комитски.

Във възрастовата група 12-19 години награди за първите три места бяха връчени от Мария Попова на Ина Ивайлова, на 16 години от СУ „Отец Паисий“ Враца, на Андреа Банева, 8 кл. от ППМГ и на Моника Маринова – 9 кл. от СУ „Отец Паисий“.

Празник за водата
Община Враца

Попова поднесе и приветствие, в което подчерта, че „Традиционният конкурс на „Напоителни системи”, всяка година набира все по-голям интерес. Това е ясен знак, че общността, към която принадлежим осъзнава важността на водата и полага усилия да привлече вниманието върху нейната жизнена необходимост.

Чрез своите рисунки, плакати и фотографии, участниците в конкурса са се постарали да акцентират на важен аспект за нашия живот, а именно - опазването на водните ресурси. Днес е и вашият професионален празник, на който всички ние трябва да ви благодарим за всеотдайността към работата ви! Желая ви здраве и целеустременост при изпълнение на служебните ви задължения. Честит празник!“

Част от рисунките
Дарик Враца

Допълнителни награди получиха още 16 момчета и момичета от цялата област. „Имаме много талантливи деца! Благодаря, че се включихте в конкурса, въпреки краткото време“, сподели по време на награждаването и директорът на „Напоителни системи“ клон Мизия, гр.Враца Гриша Босашки.

Част от рисунките
Дарик Враца

Програмата продължи с изпълнения на ученици от СУ „Отец Паисий“ във Враца. Изпратените за конкурса рисунки ще бъдат експонирани в сградата на „Напоителни системи“ Враца.

Празник за водата
Дарик Враца