Преасфалтират изцяло площад „Св. Софроний Врачански
Преасфалтират изцяло площад „Св. Софроний Врачански / Община Враца

Продължава работата по разширяването на зеления остров на кръговото кръстовище на площад „Св. Софроний Врачански" във Враца. Преди два месеца бе обявена идеята на кметския екип той да бъде разширен. Идеята бе зелената площ да стане по-голяма с четири метра в диаметър. Така средният кръг трябва да достигне диаметър от 9 метра, а около него да има кръг, постлан с павета, който да е с големина един метър. Външният кръг ще изпълнява функцията на охранителна ивица. В средата на големия кръг е предвидена настилка от хумус, слой цветни камъчета и декоративно озеленяване, подходящо за градските условия.

„В момента се работи по външната част и се бърза да се наредят паветата" - поясни главният архитект на община Враца Чавдар Спасов. Очаква се работата по тази част да бъде приключена до края на тази седмица, след което да започне разбиването на стария бетон, оформянето на вътрешния кръг и озеленяването. Работата е съобразена с извършващото се в момента асфалтиране на завършилите строителни дейности по водния цикъл в района.

„Както знаете, по проекта за водния цикъл, не се предвижда цялостно преасфалтиране на кръговото кръстовище, но работим по осигуряването на ресурс то да бъде изцяло преасфалтирано през август. В момента се прави траншейно възстановяване на направените изкопи" - коментира кметът Калин Каменов.

Проектът се изпълнява от общинското дружество „БКС". Стойността на проекта е между 5 000 и 6 000 лв. без ДДС.