Протест Враца
Протест Враца / Дарик Враца
протестиращи
94838
протестиращи
  • протестиращи
За пореден ден медици и граждани преградиха бул. "2-ри юни" във Враца с искане за подкрепа на МБАЛ "Христо Ботев". Болницата е във фактически фалит, с близо 13 млн. лева дългове, запорирани сметки, забавени заплати и напускащ персонал.
 
Въпреки че кметът Калин Каменов и народният представител Петя Аврамова категорично заявиха, че болницата няма да бъде закривана и с помощта на правителството ще се намери път за спасяване на здравното заведение, хората искат да видят първо конкретни действия.
 
"Всеки може да казва всичко, но докато не видим конкретни действия - не вярваме", заявих протестиращи. Те настояват за пълен анализ на работата на болницата до сега и ясен отговор на въпроса кой е виновен за това положение. По думите им "дори да отпуснат пари от горе, ако не се спрат течовете от долу - няма смисъл, това не е бездънна яма".
 

Дарик Враца


В понеделник БСП организира във Враца национална пресконференция на тема  "Кризата в сектор здравеопазване и фалита на държавните болници", с участие на  зам.-председателя на Постоянната комисия по здравеопазването в парламента доц. Георги Йорданов.
 
Участие ще вземат и членове на комисията, народните представители от "БСП за България" за Врачанска област Николай Иванов и Иван Генов, народният представител от Смолян Дора Янкова, народни представители от областите Видин, Ловеч и други области в страната, където болниците също са в тежко състояние, както и членове на парламентарната група от "БСП за България".