Пиян удари шамар на пътен полицай
Пиян удари шамар на пътен полицай / Дарик Враца, архив

Пиян се нахвърли върху полицай в Брегово, той зашлевил шамар на униформения и скъсал две копчета на униформата му, съобщиха от ОД на МВР Видин. Инцидентът станал снощи, около 21 часа. В дежурната част на полицията получили сигнал за междусъседски скандал на ул."С.Димитров" в гр.Брегово. Към адреса били насочени двама полицаи от участъка в града.

При изясняване на случая, в близост до мястото на скандала, служителите на реда забелязали друг бреговчанин, който във видимо нетрезво състояние се качил в автомобил и потеглил. Служителите спрели колата за проверка и установили самоличността на водача - К.М./44г./. Поискали съдействие от служители на сектор „Пътна полиция" и на мястото пристигнали и двама пътни полицаи.

При тестване с дрегер пробата на шофьора отчела показание 1,8 промила и срещу него е образувано незабавно производство. Докато пътните полицаи оформяли документите по проверката при тях дошъл още един бреговчанин във видимо нетрезво състояние - Б.Б./30г./.

Без да има отношение към двата случая - междусъседския скандал и шофирането след употреба на алкохол, той внезапно започнал да отправя словесни нападки и нецензурни реплики към полицаите, не се подчинил на отправените му устни разпореждания, продължил със заканите, нанесъл удар в лицето на единия полицай и скъсал две копчета от униформата му. Б.Б. е задържан за срок до 24 часа, срещу него е образувано бързо производство за хулиганство - престъпление по чл.325, ал.2 във вр. с ал.1 от НК.