Пепино Тири е новият председател на УС на Ботев Враца
Пепино Тири е новият председател на УС на Ботев Враца / Дарик Враца - архив

"„Ботев" го очаква отлично бъдеще", това заяви днес новият председател на врачанския футболен клуб Пепино Тири. Той бе избран на днешното общо събрание, на което  старото ръководство изпълни заканата си от миналата седмица и подаде оставка. Причината е несъгласие с начина на управление и визията за бъдещето на отбора. Извън управата на отбора вече са досегашният президент Чавдар Атанасов, спортно-техническият директор Пламен Николов и административният директор Юри Николов.

На мястото на Пламен Николов е назначен бившият врачански футболист и настоящ директор в ДЮШ на „Черно море" - Варна Валентин Станчев. Той бе категоричен: "Идваме да направим отбор с добри футболисти. Обществеността трябва да бъде спокойна и се надявам след време този проект да даде добър резултат". За сега никой не се ангажира с точен отговор на въпроса дали Антони Здравков ще остане старши треньор на отбора.

Освен Тири в новия Управителен съвет бяха избрани още общинският съветник Момчил Калистратов и Ивайло Рачев, който и до този момент бе представител на италианския инвеститор. В общото събрание на клуба влизат четирима италианци -  Пепино Тири, Алберто Витори, Луиджи Тири, Салваторе Спило, кметът на Враца инж. Николай Иванов и двама общински съветници - Момчил Калистратов и председателят на комисията по спорт към ОбС Ангел Иванов.

Пепино Тири благодари на досегашното ръководство, като заяви, че те ще правят "същите неща, но на много по-високо ниво и с по-големи успехи".

Кметът на Враца инж.Николай Иванов бе категоричен, че "в момента това е единствената сериозна възможност за едно по-спокойно бъдеще на отбора от гледна точка най-вече на финансирането".

Всичко около програмата, целите и ръководството на отбора ще бъде представено пред медиите и обществеността в петък.