Отличиха седмокласници
Отличиха седмокласници / netinfo

Днес 52-ма ученици от ПМГ „Академик Иван Ценов" - Враца получиха свидетелствата си за завършен VII клас. Традицията възпитаниците на гимназията да имат най-висок успех в областта на Националното външно оценяване по български език и литература и математика беше спазена и този път.

Отличниците в двата класа на випуска, водени от класните ръководители Ваня Иванова и Милена Иванова, са 36. Специални отличия бяха връчени на Йоан Найденов за безапелационното му първо място на изпита по математика в Област Враца, както и за призовите му участия в национални и международни състезания и олимпиади и на Цветелина Гоцова, която е на първо място в областта сред връстниците си на изпита по български език и литература.

Директорът на ПМГ „Академик Иван Ценов" Враца Татяна Василева благодари на учениците за положените усилия и постигнатите високи резултати и им пожела здраве и още много успехи по пътя на знанието. Тя изрази увереност, че ученици и учители заедно ще продължат да издигат престижа на гимназията и на образованието в града и региона.