Във Враца откриват първия по рода си кабинет по репродуктивно здраве. В него ще се провеждат безплатни консултации за двойки с проблеми. Инициативата е на фондация „Искам бебе” и цели по-лесен, бърз и професионален подход към хората от града и цяла Северна България.

Първи обещаващи резултати в създаването на ваксина срещу хламидия

Преди да се появи малката Кая, Моника и Петър имат своята дълга история. Преди три години решават, че са готови да имат бебе. Моника обаче кара извънматочна бременност. Така започват проблемите на младото семейство и се налага да преминат през ин витро процедура. Първият опит е неуспешен. Малката Кая се появява на бял свят след втория.

37 бебета са родени инвитро за близо три години

Много хора казват, че се чака, че всичко е проточено като процедура. Аз мога да кажа, че не е така. При нас всичко се случи толкова бързо, че чак не успяхме да разберем кога стана. Цялата процедура с двата опита, с изследванията с всичко продължи по-малко от година”, споделя младият татко. И сега Моника и Петър искат да дадат кураж на всички родители, които мечтаят да прегърнат своето щастие така.
nova.bg