Осъдиха кметски наместник за издаване на неверни документи
Осъдиха кметски наместник за издаване на неверни документи / снимка: sxc.hu

Кметският наместник на село Станево, ломско, получи 8 месеца пробация за аздаване на документи с невярно съдържание, съобщава вестник “Ломпрес”. Ненка Младенова е сключила извънсъдебно споразумение с прокуратурата и така е избегнала предвиденото по закон наказание – затвор до 5 години и лишаване от правото да заема длъжността кметски наместник.

Младенова се признала  за виновна за това, че в края на 2012 и началото на 2013 г. е издала два пъти документ с невярно съдържание -  удостоверение за идентичност на имена и наследници, които трябвало да послужат като доказателство пред нотариус. Любопитното е, че това не е първата подобна присъда в семейството на Младенова. Синът й - Пламен Благоев, бивш кмет на същото село, вече има 5 присъди за издаване на документи с невярно съдържание и е загубил правото си да заема тази длъжност.

Заради това, година преди края на мандата му – през 2010 г. са организирани извънредни избори. Тогава хората от селото избрали за кмет Ангел Ангелакиев. През 2011 г. обаче, заради намаления броя жители избори в селото не са проведени,  а е назначен направо кметски наместник – Ненка Младенова. На този етап тя не е лишена от правото да заема тази длъжност и остава кметски наместник в с.Станево., уточняват още от вестника.