/ Община Видин
Кметът на Видин започна обиколката си от Крайдунавския парк, където приключи асфалтирането на алеите около крепостта „Баба Вида“. Обектите са част от изпълнението на капиталовата програма за 2019 г. Огнян Ценков припомни, че текущите ремонти се осъществяват със средства в размер на 3 милиона лв., предоставени с решение на Министерския съвет и с целеви субсидии, заложени в капиталовите разходи за миналата година.

Искат удължаване на срока за ремонта на централната пешеходна зона във Видин

Информация за всички извършени до момента ремонтни дейности бе предоставена на медиите от инж. Румен Лилов, началник отдел „Устройство на територията“ в Общината. В ж.к. „Бонония“ са асфалтирани изцяло или участъци от общо 6 улици; в жк. „Гео Милев“ - 3 улици и 6 междублокови пространства; в ж.к. „Възраждане“ – едно междублоково пространство; ул. „Бърни  Бончев“ (от ул. „Хр. Ботев“ до ул. „Г. С. Раковски“) и ул. „Стара планина“ в кв. „Нов път“.

Инспекция на място.
Община Видин

Извършени са ремонтно-възстановителни работи на паркинга зад сградата на Промкомбината на ул. ”Цар Симеон Велики”; ул. ”Александър Стамболийски”; ул. ”Баба Вида”; ж.к. „Александър Стамболийски” - междублоково пространство на бл. 6; ул. ”Капитан Киряев”; улица към Дунавски драгажен флот в Южна промишлена зона; оформяне на околното пространство пред крепостта „Баба Вида“; ул. ”Димчо Дебелянов” в кв. „Нов път“.

Компенсаторните мерки – възможност за развитието на аграрния сектор в област Видин

Обиколката продължи в кв. „Акджамия“, по ул. „Феликс Каниц“. Живущи на това място разказаха на кмета, че улицата не е асфалтирана от 30 години и споделиха впечатленията си от изпълнението на ремонтните дейности. Кметът Огнян Ценков посети и жк. „Гео Милев“, където разгледа новоасфалтираните пространства пред бл. 20, бл. 17 и ул. „Дъбравка“.

„Похвалното е, че тук хората са си направили сами маркировката за паркиране на автомобили. Искам да обърна внимание на последователността, с която ние работим – прилагане на мерки за енергийна ефективност, почистване, отстраняване на инертни материали и измиване на улиците, ремонти на околоблоковите пространства и облагородяване на жизнената среда.

И виждаме един добър резултат, който е пример за постигане на по-добро качество на живота в жилищните квартали“, изтъкна Ценков.