Кметът Калин Каменов и д-р Саид Дауд прерязаха лентата на новия дежурен кабинет.
Кметът Калин Каменов и д-р Саид Дауд прерязаха лентата на новия дежурен кабинет. / Дарик - Враца
Днес с тържествена церемония отвори врати нов дежурен кабинет към Медицински център “Дауд” във Враца. Кабинетът се намира на първия етаж в сградата на ДКЦ – 1 – бившата Първа градска поликлиника. Лентата на новата придобивка за врачани прерязаха кметът на града Калин Каменов и собственикът на кабинета д-р Саид Дауд.

“За мен е голямо удоволствие, че почти една година след откриването на денонощна аптека “Превента” във Враца, в нашия град се случва още едно хубаво събитие и това е откриването на този дежурен кабинет, който е в съседство с аптеката. В този дежурен кабинет всички ние, като пациенти, ще идваме, когато не можем да посетим личните си лекари. Благодаря на Медицински център “Дауд” за инициативата! Сигурен съм, че с комплексната услуга, която от днес ще се случва – кабинет и аптека, които ще са денонощни – ще направим така, че във Враца да повишим качеството на медицинската грижа за пациентите” – каза при откриването кметът Калин Каменов.

Кабинетът бе открит с тържествена церемония.
Дарик - Враца

Д-р Саид Дауд благодари за подкрепата при откриването на кабинета на кмета и на управителя на ДКЦ – 1. “След като вече две години работи другият наш дежурен кабинет в жк “Дъбника” ние разбрахме какви още нужди имат пациентите от Враца. Затова сега отваряме този кабинет, за да сме им в помощ. Този кабинет е и в подкрепа на врачанската болница. Ще насочваме към нея пациенти без да се товари самата болница с обикновени прегледи и амболатория, които могат да са й само в тежест. Благодаря и се надявам да бъдем полезни и за напред!” – с тези думи се обърна към присъстващите д-р Дауд.

Новият кабинет е в ДКЦ - 1.
Дарик - Враца

Новият дежурен кабинет ще обслужва безплатно пациентите на всички лични лекари, с които Медицински център “Дауд” има сключен договор. Той ще приема граждани в извънработното време на личните лекари и денонощно в почивни и празнични дни. В него ще се извършва диагностика и лечение на неспешни състояния. Един от основните мотиви при разкриването на новия дежурен кабинет е да е близо до Спешното приемно отделение, към което пациентите ще се насочват в случай на необходимост.

Новият дежурен кабинет.
Дарик - Враца

В същото време продължава да работи и другият дежурен кабинет на Медицински център “Дауд”, който е в жк “Дъбника” във Враца.