Нитра и Враца с общ проект
Нитра и Враца с общ проект / netinfo

Реализирането на общ проект между побратимените области Враца и Нитра е обсъдил д-р Антонио Георгиев с колегата си Милан Белица при посещението му в Словакия. Името на проекта е „По пътя на Св. Св. Кирил и Методий" и е за 1 млн. евро. Той ще се реализира и съвместно с области от Франция, Италия и Сърбия. Сръбската ще бъде наблюдаваща страна заради това, че Сърбия не е член на ЕС.

 Проектът е свързан с популяризиране на делото на светите братя. Той ще включва материали за деца от детските градини - книжки и пъзели, както и издаването на луксозна книга от 500 страници с материали на няколко езика за делото на Св.Св Кирил и Методий.


На 31 май, 1 и 2 юни тук ще бъдат двамата областни управители на Долж и на Нитра - Йон Приотяса и Милан Белица. Те идват по покана на д-р Георгиев, за да отпразнуват заедно с нас празника на Враца и да се поклонят пред делото на Ботев и четата му на връх Вола на 2 юни. Двамата ще участват в тържествената сесия на Общинския съвет, в тържествения концерт вечерта на 1 юни и в тържествената проверка-заря.