Малина Николова
Малина Николова / netinfo
Министерският съвет назначи двадесет и двама областни управители, освобождавайки досегашните. Във Враца държавният пост отново поема Малина Николова, която го заемаше преди сегашният областен управител Момчил Младенов, назначен от служебното правителство. Малина Николова бе областен управител от 2014 до 2017 г.

Новият областен управител на Видин е Албена Георгиева, която до момента бе заместник областен управител.

За областен управител на Монтана е определен Росен Белчев – икономист от УНСС, който в момента работи в частния сектор.

На поста в Плевен е назначен Мирослав Петров. Магистър е по икономика от СА „Димитър Ценов“ в Свищов, завършил е и НВУ във Велико Търново. През 2013 г. е бил директор на ОД на МВР – Плевен.

В Ловеч областен управител става Георги Терзийски. Той бе зам.-областен управител в кабинета "Борисов 2". Терзийски е магистър по икономика и по право - съответно от УНСС и Русенски университет "Ангел Кънчев". Работил е в частния сектор, бил е и директор на Инспекцията по труда в Ловеч (2006-2009 г.), общински съветник в мандата от 2011 г. до постъпването му на работа като зам.-областен управител. 
На 17 февруари т.г. Георги Терзийски подаде оставка пред служебния областен управител Пенка Николова, която по време съвпадна с пристигналата заповед за освобождаването му от служебния кабинет.