Над милион лева за подмяна на канализацията в Лом
Над милион лева за подмяна на канализацията в Лом / netinfo

Над един милион лева се влагат в ремонт и подмяна на канализационната мрежа в Лом .Предстои завършването на първия етап от изграждането на колектор в кв. Боруна.

Завършена е канализацията от сградата на Държавно лесничейство до пивоварния завод в града, а в същия участък е подменен и водопровода. Финансирането за целия обект е в размер на 1 милион лева. За изграждането на канализацията са предвидени повече от 550 хиляди, които са осигурени от Министерството на околната среда и водите.

Във възстановяване на асфалтовата настилка и полагането на нови тротоари ще се вложат над 460 хиляди лева, осигурени от фонд "Републиканска пътна инфраструктура".


Предвижда се да се доизгради канализация и водопровод в участъка по ул. "Александър Стамболийски" - от пивоварния завод +-до края на квартал "Боруна”. Община Лом кандидатства за финансиране на проекта пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда и водите към екоминистерството и пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.