Над 500 ученици за Световния ден на ходенето
Над 500 ученици за Световния ден на ходенето / Община Враца

По нов маршрут ще преминат тази година участниците в Световния ден на ходенето във Враца. Това стана ясно на заседанието на организационния комитет за събитието.

Стартът и финалът ще са пред сградата на Община Враца, която е организатор на събитието. Колоната ще премине през площад „Христо Ботев", Червения площад, Природо-защитен център „Натура", по лявото пътно платно по поречието на р. Лева, покрай бившата зоологическа градина, след това по пешеходната алея, която върви по брега на реката до хотел „Чайка" и обратно. Общата дължина на трасето е 3 км и маршрутът е подходящ за всички възрасти.

Световният ден на ходенето ще се проведе на 6 октомври като стартът е в 10 часа. До момента заявка за участие са подали над 500 ученици от врачанските училища. За първи път партньор на събитието ще е Природен парк „Врачански балкан".

Световният ден на ходенето ще бъде отбелязн и във Видин. Началото ще е на колодрума от 10,15 ч., в събота. Маршрутът е  „Колодрума" - крепост Баба Вида". Събитието се организира за 20 пореден път от Българска асоциация „Спорт за всички" и цели да популяризира здравословния начин на живот чрез най-леснодостъпната и естествена активност - ходенето. Всички желаещи могат да се включат в спортната проява, без оглед на пол и възрастова граница,както и  хора от третата възраст, и хора в неравностойно положение.