Н.Иванов: Вярвам в подкрепата на нашите съграждани и на Общинския съвет
Н.Иванов: Вярвам в подкрепата на нашите съграждани и на Общинския съвет / Дарик Враца
Н.Иванов: Вярвам в подкрепата на нашите съграждани и на Общинския съвет
60183
Н.Иванов: Вярвам в подкрепата на нашите съграждани и на Общинския съвет
  • Н.Иванов: Вярвам в подкрепата на нашите съграждани и на Общинския съвет

Три са основните приоритета по които ще се работи в Община Враца през настоящата 2013 година, съобщи по-рано днес кметът инж.Н.Иванов.

„На първо място ще работим за една по-чиста, по-зелена и по-красива Враца. Предстои да бъде  внесен проект „Враца - по-привлекателно място за живеене" по ОП „Регионално развитие", на стойност 5 млн. лева.  

Вторият приоритет е успешното управление на всички проекти с европейски средства. Кметът обяви, че се надява на първа успешна година от реалните строителни дейности по Водния цикъл, както и на успешно реализиране и финализиране на всички останали проекти. „Да не бъдем само град, които е в челната петица по сключени европейски проекти, а да бъдем и град който реално ги изпълнява, приключва ефективно и има реална полза от това за нашите съграждани".

„Третият приоритет, които е изключително важен в социално-икономическата обстановка, в която живеем, е заетостта, обясни инж.Иванов.  И то не само с нашите усилилия с публични проекти да създаваме работни места, но заедно с това да доказваме възможностите на Враца да развива бизнес - привличане на инвестиции, подкрепа за местната икономика и местен бизнес".  

Кметът определи изминалата 2012 година като много тежка и динамична година, в която е свършена и много работа. „Оценка нямам да давам, защото смятам, че най-обективната оценка я дават нашите съграждани. База за такава оценка ще предоставя следващата седмица, след като внеса в Общинския съвет отчета за изпълнение на програмата за управление на Община Враца за първата година от мандата на моя екип.

Предстои  ни не по-малко трудна и тежка година, въпреки това аз смятам, че тя ще бъде по-добра, по-успешна и затова съм зареден с доста оптимизъм. Имаме вече опит, извлекли сме и поуките от това, което сме допуснали като пропуски. Сигурен съм, че този капацитет, който има екипа ще ни доведе до по-добри резултати. Вярвам в подкрепата на нашите съграждани. Вярвам и в подкрепата на Общинския съвет  и въпреки тежката работа, която ни предстои в края на годината ще имаме поводи за едно нормално човешко удовлетворение от свършеното", допълни още Н.Иванов.