съд
съд / / ThinkStock/Getty Images
Окръжната прокуратура във Враца предаде на съд мъж от Вършец по обвинение в опит да даде подкуп на полицейски служители. Вечерта на 22 юли 2017 г. мъжът пътувал от с. Краводер за с. Пудрия, като управлявал лек автомобил „Фолксваген Венто“, в който имало и други двама души. Около 23:00 часа колата била спряна за проверка от полицейски служители. Те го поканили да отиде с документите до патрулния автомобил. Шофьорът на леката кола не представил свидетелство за управление на МПС. Обвиняемият потвърдил, че не притежава такъв документ и че бил осъждан за това. После той бръкнал в джоба си и хвърлил на предната дясна седалка на патрулния автомобил сгънати банкноти с думите: „Ето ви тези пари да се почерпите“.

След тези действия на обвиняемия, полицаите веднага го задържали като му поставили белезници. Уведомили и дежурната оперативна част в Районно управение на МВР-Враца за извършената проверка, констатираното от тях нарушение на Закона за движение по пътищата от страна на Русин Д. и за дадените от него пари. Местопроизшествието било запазено до пристигането на разследващия орган. При извършения оглед в служебния автомобил, на седалката били намерени и иззети като веществени доказателства две банкноти - с номинал от 20 лв. и 5 лв.

Мъжът е безработен, многократно осъждан за престъпления против собствеността и транспорта. Предстои да започне съдебен процес за даване на подкуп на полицейски служители.