Министър Москов откри две нови отделения във видинската болница
Министър Москов откри две нови отделения във видинската болница / Община Видин

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и кметът на Община Видин Огнян Ценков участваха днес във Видин на официалното откриване в МБАЛ „Св. Петка" на двете обновени отделения - „Кардиология" и „Физикална и рехабилитационна медицина". Директорът на видинската болница д-р Виолета Дочкова благодари на министъра за подкрепата и отпуснатите от ведомството 1 400 000 лв., с които ръководството и целият колектив реализират една от основните си цели - предлагане на висококвалифицирана медицинска дейност, което дава възможност за повишаване качеството на живот на пациентите от Област Видин.

Министър Москов откри две нови отделения във видинската болница
netinfo

„Новооткритото отделение е планирано в националната здравна карта, което е още едно доказателство срещу лъжите, че картата щяла да затваря, да ликвидира-напротив... На фона на средната осигуреност на население имаме достатъчно такава техника, но тя е съсредоточена основно на 3-4 места. В град с мащабите на Видин с ясно изразена тенденция хората да напускат - това е инвестиция в живота и сигурността на хората.

Министър Москов откри две нови отделения във видинската болница
netinfo

Тук хората досега нямаха тази възможност и при остър коронарен инцидент, трябваше да пътуват-до Враца или някъде другаде...", коментира министър Москов. Той изказа благодарност на специалистите, които имат договор с видинската болница, отбелязвайки, че това е другата голяма придобивка, която видинлии получават-опита на доказани специалисти в областта на кардиохирургията, да бъде предаван на техни колеги, които след време да са полезни с наученото.

Министърът подчерта, че все повече парите на здравната каса ще влизат там, където пациентите имат нужда, както е във Видин, а не там, където предвиждат различните икономически лобита.

Министър Москов откри две нови отделения във видинската болница
netinfo

Домакини и гости разгледаха обновените отделения, след което здравният министър проведе среща с кмета на Видин Огнян Ценков, областния управител Момчил Станков, ръководството на болницата, представители на здравни и обществени институции.