Министър Младенов - доброволец в родното си училище
Министър Младенов - доброволец в родното си училище / netinfo

Министър Тотю Младенов ще се срещне от 14 часа днес с ученици в ОУ „Софроний Врачански", за да разговаря с тях за образованието и пътя на успеха. Социалният министър избра да бъде доброволец в  училището, в което самият той е бил ученик.

Инициативата е част от десетите „Дни на доброволчеството", организирани от Фондация "Помощ за благотворителността в България" и Американската търговска камара (AmCham). Тази есен „Дните на доброволчеството" са посветени на образованието.  В учебните дни служители от български и международни компании влизат в училище, за да разговарят с учениците за своите професии.  С гимназисти и прогимназисти се срещат хора от различни браншове -  банки и финансови институции, телекомуникации,  енергетика, IT,  право,  човешки ресурси, държавна администрация,  медии. Сред доброволците има общо 4-ма министри.

Десетото издание на „Дните на доброволчеството" е планирано да се проведе от 13 до 20 октомври, но се очертава да продължи поне две седмици, съобщиха организаторите. Доброволци избраха да работят в повече от десет града: София, Пловдив, Враца, Русе, Благоевград, Варна, Плевен, Стара Загора, Перник, Сливен, Златна Панега, Ябланица и други.