Мездренски гимнастички
Мездренски гимнастички / Община Мездра
19-членен мездренски отбор „Анелия“, съставен от Клуб на готините баби и активни състезателки се включиха в Световната гимнастиада 2019, която се проведе в Австрия. В нея участваха над 22 000 участници от 2 до 82-годишна Българският отбор бе определен от Българска федерация по художествена гимнастика. Освен мездренчанки в него бяха включени и тимовете на "Финес" Костинброд и "Нюанс" София.
ЖКХГ „Анелия“ представи композицията „Танцът- удоволствие и забавление“, който бе приет радушно от многобройната публика.

Мездренски гимнастички

„Възхитени сме от многобройните състави на страните – Чехия, Финландия, Япония, Швейцария, Германия, Австрия, Гърция, Канада и др. с по над 1000 участници, каза Мариета Дукова – председател на комисията по масов спорт при БФХГ. В нас се събуди желание да успеем да стигнем тези страни по социална значимост на спорта и да дадем шанс на нашите сънародници, родители, деца и хора в неравностойно положение да имат възможността да изпитат радостта от движението и на практика да изпълнят девиза – „Здрав дух в здраво тяло”“. 
От мездренския клуб изказват своите благодарности към кмета инж. Генади Събков и Общински съвет, благодарение на които участието в състезанието е станало възможно.

Мездренски гимнастички

Най-големият фестивал за гимнастика, наречен Гимнастиада 2019 събра повече от 22 000 гимнастички от над 60 държави. Форумът е събитие, което се провежда веднъж на 4 години и обединява много участници под мотото "ГИМНАСТИКА ЗА ВСИЧКИ". За FIG Гимнастиадата е изключително ценно и важно събитие, независимо, че няма конкурентен, а фестивален характер. Участието е отворено за всички, независимо от пол, възраст, раса, религия, култура, способност или социално положение. България участва в първи път на този грандиозен форум.
 

Мездренски гимнастички