Мая Андреева стана „Мис Василица във Видин
Мая Андреева стана „Мис Василица във Видин / Община Видин

Традиционният конкурс за красота „Мис Василица" се проведе на 14 януари, когато се отбелязва Ромската Нова година. Дванадесетте претендентки за титлата „Шукар чшай Василица" за 2015 г. се представиха пред пълна зала в Драматичния театър.

Журито оцени като най-достойна 18-годишната Мая Андреева Асенова. Секретарят на Община Видин Орлин Василев постави лентата с престижното отличие. Той поздрави всички представители на ромската общност във Видин от името на общинското ръководство с празника и им пожела спорна Нова година. Първа подгласничка на „Мис Василица" стана Велка Тодорова, а третата позиция бе за Наташа Димчева. Наградата на публиката отиде при Анжела Драганова.

По време на конкурса с грамоти от Община Видин за принос в съхраняването и популяризирането на ромската култура бяха отличени Митко Сотиров - кметски наместник на ромския квартал „Нов път" и Методи Филчев - режисьор на спектакъла по повод конкурса.

От името на областния управител на Видин Момчил Станков бе поднесен поздравителен адрес и кошница с цветя.

Както всяка година, за отбелязването на празника в ромския квартал и за провеждането на конкурса за красота „Мис Василица", Община Видин осигури необходимите финансови средства.