Ловно-рибарското дружество в Бяла Слатина със 120 годишен юбилей
Ловно-рибарското дружество в Бяла Слатина със 120 годишен юбилей / Г.Ганова

120 годишен юбилей отбеляза Ловно-рибарското дружество – Бяла Слатина. Празникът бе уважен от Иван Петков – председател на УС на НС на СЛРБ. Официални гости бяха още Венцислав Василев - областен управител на Враца, Сашко Каменов - директор на Регионалната дирекция по горите в Берковица, Тихомир Трифонов – зам.кмет на община Бяла Слатина и Веселин Гопов – служба КОС при РПУ.

Честването бе открито с внасяне на знамето на Сдружението и тържествено слово на Румен Димитров – председател на Сдружението, който приветства гостите и направи историческа ретроспекция от създаването на дружеството до днес. Освен, че ЛРД Бяла Слатина е със 120 годишна история, то е едно от най-старите ловни организации у нас и е сред основателите на Националната организация.

Ловно-рибарското дружество в Бяла Слатина със 120 годишен юбилей
netinfo

УС на ЛРД – Бяла Слатина удостои с почетни грамоти и плакет дългогодишни деятели и хора с големи заслуги към изграждане на дружеството и ловното стопанство. Първият награден бе Иван Петков – за дългогодишно сътрудничество и принос. Плакет и грамота получиха също Венцислав Василев, Община Бяла Слатина, проф. Нино Нинов, РД по горите в Берковица, Ради Радев – ръководител на организационния отдел на СЛРБ, Георги Младенов – координатор на НС за ЛРД в Бяла Слатина, Веселин Гопов от служба КОС, Дано Данов – за заслуги в популацията на дивечовото богатство на територията на Сдружението, Павел Къшев, Иван Мавров, Александър Алексиев и Недко Николов –  бивши председатели на ЛРД и заслужилите деятели Иван Попов, Рашко Райков, Димитър Генов – състезател и инструктор по ловна стрелба, Георги Кръстев – организатор на Сдружението и специалист по лова.

Поздравителен адрес от името на УС на Националната организация поднесе Иван Петков. „120 години се редят едно след друго събития, които създават  историята на дружеството. Вие преминахте през много изпитания, издържахте проверката на времето, доказахте своята жизненост и историческа необходимост – се казваше в него – Повече от век вашето дружество опазва природните местообитания и дивечовите популации, спазва традициите и съхранява принципите и идеалите на организираното ловно движение в България.

Ловно-рибарското дружество в Бяла Слатина със 120 годишен юбилей
netinfo

За мен е чест да ви поднеса признателността на ръководството на  НЛРС с пожелание за крепко здраве и благополучие. Носете в сърцата си любовта към природата и наслука“. Освен поздравителния адрес, Иван Петков връчи почетен плакет на Националното сдружение на председателя Румен Димитров. По повод годишнината Сдружението получи поздравителен адрес и от Община  Бяла Слатина.

В рамките на тържествения обяд бе разиграна томбола с много предметни награди: плато с пълнен шаран, три подноса с печени фазани, ножове, манерки, запалки и др. С най-голям късмет от всички се оказа областният управител Венцислав Василев, който спечели шарана, един фазан и запалка...

Ловно-рибарското дружество в Бяла Слатина със 120 годишен юбилей
netinfo