картана самодивските порти
картана самодивските порти / netinfo
На Голяма Богородица във Враца представят книгите „Откраднато“, “Обречено” и “Опазено”. Трилогията разказва история за чудеса – наши си, български. История, в която омайни гласове шепнат красиви, но опасни тайни за скрити съкровища, за неземни сили, за жестоки убийства и забранени любови, за знанието на кръвта и могъществото на съдбата…

Идеята на автора Искра Урумова е да предостави на читателите възможността да се докоснат до приказния сюжет за самодиви и юнаци и вълнуващо пътешествие през неземно красиви кътчета на България, приютили тайнства и необикновена енергия. „Техните истории са заключени в стари предания, разказвани край огъня от беловласи дядовци и грижовни баби с дълги плитки.

Тази трилогия е приключение, което води читателя по стъпките на Тайното знание, пазено от векове по нашите земи.”, твърди Искра Урумова. Навръх големия християнски празник авторът на трилогията и майсторът на самодивски плетива и амулети Нивелина Няголова ще бъдат във Враца за среща в читатели в 18:30 ч. , в Конферентната зала на хотел „Мира“ .