Кметът на Монтана отрече твърденията на Яне Янев
Кметът на Монтана отрече твърденията на Яне Янев / netinfo

Кметът на Монтана Златко Живков определи като „ лъжи и клевети", твърденията на лидерът на „Ред, законност и справедливост" Яне Янев, който изнесе списък на „градоначалниците феодали". В списъкът фигурира и името на Злако Живков, който според Янев заплашвал ромски тартори, че ако ако изададат схемите му за покупко-продажба на гласове ще срине къщите им. 


"Смехотворни са сигналите, които са свързани със заплахи срещу роми и ромски лидери, искам да уточня, че в ромския квартал "Кошарник" нашата листа има изключителния резултат от един или два гласа", каза още Живков и коментира, че в предизбона ситуация, тези които се ползват с доверие търсят една или друга причина за елементарно привличане на общественото мнение.


"Още по-тъжното в тази ситуация е, че става въпрос за една от няколко формации, които ми предложиха да водя листите за 41-то народно събрание. Така, че моят голям грях сигурно е свързан с отказа ми от участието в тази кампания. Той допълни, че ще чака да види конкретните твърдения, за да предприеме действия. Монтанският кмет заяви, че  Националното сдружение на общините в РБ ще излезе с декларация, защото в него са обединени половината български общини и голяма част от колегите му изключително са възмутени, от това, че за олигарси се смятат хора, които имат по повече от един кметски мандат. "