Кмет награди медалисти
Кмет награди медалисти / Община Видин

Кметът на Община Видин Огнян Ценков се срещна с момичетата от ПМГ "Екзарх Антим І", които спечелиха сребърни медали на финалите по волейбол в група 5-7 клас от 32-те държавни ученически игри (Бургас) и с момчетата от СОУ „Цар Симеон Велики" - носители на бронзови медали в надпреварата по баскетбол на първенството (Русе). „Много се гордея с вас. Направихте щастливи вашите родители, преподаватели, всички нас и мен, като кмет на Видин. Имаме много талантливи деца, които издигат имиджа на града ни и предизвикват интереса към него. Вие може да се превърнете в пример за подражание на вашите съученици, за да спортуват повече, да имат воля за победа и тренират както тялото си, така и психиката. Късмет и все по-големи спортни успехи" - пожела на медалистите Ценков.

За постигнатите високи резултати от възпитаниците на двете училища, кметът на общината връчи почетни плакети, които приеха директорът на ПМГ "Екзарх Антим І" Румяна Петрова и преподавателят по физическо възпитание и спорт в СОУ „Цар Симеон Велики" Румен Груев. На срещата присъстваха още Ели Богомилова и Росен Ракаджиев, също учители по физическо въпитание в Природоматематическата гимназия.

По време на срещата Огнян Ценков съобщи, че в ПМГ „Екзарх Антим І" ще бъде новоизграден физкултурен салон с топла връзка, а в СОУ „Цар Симеон Велики" - надграден сега съществуващия, който също ще има топла връзка с основната сграда на училището. Очаква се след приключване на законовите процедури, през пролетта на 2017 година да стартират ремонтите дейности и да бъдат създадени прекрасни условия за спортуване на децата, както и възможност учебните заведения да предлагат домакинството си на финали на ученическите игри.

Росен Ракаджиев сподели, че Видин е водещ в областта на ученическия спорт в Северозападна България и тази година на финали на ученическите игри се класират 10 отбора, като 3 от тях се завръщат с медали.