Килограм злато откраднато от обрания магазин
Килограм злато откраднато от обрания магазин / снимка: Дарик - архив

Трима са били нападателите на бижутерийния магазин във Враца, информират от полицията. Около 18.20ч вчера нападателите въоръжени с пистолет, с черни маски на главите, разбили витрината на магазина,  в който била собственичката Т.Т.на 35 години. Единият от обирджиите нанесен удар с пистолет по главата й. От незаключена метална каса и от витрината на магазина, нападателите взели  около 1 килограм златни накити.  В момента на чупене на витрината, Т.Т.  е подала сигнал на паник бутон към частна охранителна фирма. 

След извършване на престъплението, лицата се оттеглили с лек автомобил BMW, който в 18.32ч. е открит горящ в гр.Враца, жк."Дъбника" до бл.48. Установено е, че   регистрационните табели на опожарената кола са от лек автомобил „Форд Пума" и са обявени за издирване на 20.10.2010г., а лекия автомобил „BMW", противозаконно отнет в гр. София и на 21.01.2011г., е обявен за общодържавно издирване. 

Златарският магазин в работно време се охранява с паник бутон от частна охранителна фирма, а след работно време от СОД-ОД на МВР-Враца.

Описание на извършителите: първото лице-висок около 180-190см., атлетична фигура, облечен в черни дрехи /анцунг/; второто лице - висок около 165см.,  леко закръглен, облечен в черни дрехи /анцуг/; трето лице - стоял е на входа на магазина и единственото описание е, че през прореза на маската същият е бил с много бяла кожа.

От МВР се обръщат с  молба към гражданите за съдействие при разкриване на престъплението. Граждани, които са били  в района на обира, както и  край мястото, където е запален лекия автомобил "BMW", да се обърнат към органите на реда.

От полза ще бъде информация от всякакъв характер. Анонимността  е гарантирана.