Канят младите хора на хепънинг
Канят младите хора на хепънинг / Младежки дом - Враца

Хепънинг-концерт ще се проведе днес в парк „Дъбника" във Враца. Поводът е Международният ден на младежта, а мотото на концерта е „Младостта на лятото". Празникът ще започне в 18 ч. и ще завърши около 23 часа. В парка ще бъдат разположени различни кътове, където участниците ще могат да проявят творческите си умения, да рисуват върху платна с акварел, да се снимат, а най-добрите кадри ще бъдат излъчени на голяма видеостена, да участват в интерактивни игри, да се информират за възможностите за учене, работа и живот в Европейския съюз, да намерят информация за ново работно място, да вземат уроци по зумба, да разменят или подарят книги, учебници, ученически пособия, играчки и много други.

На финала на вечерта врачани ще могат да се потопят в ритмите на групите LEEVER и D.VINE и на младежки творчески формации от град Враца.

Съорганизатори на хепънинга са Младежкият дом, Община Враца, Регионален инспекторат по образованието, Младежки център, Областен информационен център - Враца, Търговско промишлена палата - Враца, Регионална библиотека „Христо Ботев", Враца Софтуер общество, Дирекция Бюро по труда - Враца, Център за кариерно развитие - Враца, Регионален исторически музей и БМЧК - Враца.

Международният ден на младежта се отбелязва в света от 2000 г., а България се присъединява към тази инициатива през 2007 г.