/ dariknews.bg
Кандидатите на ПП ГЕРБ спечелиха балотажите в общините Берковица и Вършец, а в община Медковец осми пореден мандат спечели издигнатият от БСП за България кандидат, съобщиха от Общинските избирателни комисии в област Монтана, предава БТА.

В община Берковица Димитранка Каменова от ГЕРБ спечели убедително втория тур с подкрепа от 64 на сто срещу сегашния кмет Милчо Доцов, издигнат от коалиция "Обединена социалдемокрация" и подкрепен от БСП. Каменова бе кмет на Берковица в мандат 2011-2015 година, а Доцов в мандати 2003-2007 и 2007-2011 година.

В община Вършец трети пореден мандат спечели настоящият кмет Иван Лазаров от ГЕРБ, а негов опонент на балотажа беше Латинка Симова от БСП. В община Бойчиновци досегашният кмет Светлин Сретениев спечели нов мандат, като негов опонент на балотажа бе Мария Димитрова от ГЕРБ. Първите си два мандата в Бойчиновци Сретениев спечели като кандидат на ГЕРБ, а сега бе издигнат от пъртия Българска нова демокрация.

В община Медковец кандидатът на БСП за България Венцислав Куткудейски получава подкрепа от 49,85 на сто срещу 48,84 за кандидата на Движение 21 Евгени Антонов. С "Не подкрепям никого" в община Медковец са гласували 1,31 на сто. Венцислав Куткудейски печели осми пореден мандат в Медковец. Той управлява общината от 1991 година насам.
БТА