/ БГНЕС
Изборният ден е преминал спокойко, при висока активност и е завършил във всичките 125 секции в област Враца, в които имаше избори на втори тур за кметове на общини и на кметства.

Това съобщиха за БТА от деветте общински избирателни комисии в областта. Най-висока избирателна активност в края на изборния ден е достигната в общините Борован и Роман - 75 на сто. В двете общини днес се произведоха избори за кмет на община и за кмет в село Камено поле от Романска община.
Средно 70 на сто е избирателната активност в общините Бяла Слатина и Хайредин. В Белослатинска община на втори тур се избират кметове на кметства Галиче и Попица, а в Хайрединска община- кмет на село Манастирище.

В Мизия, където се избира на втори тур кмет на общината и кмет на селата Софрониево и Крушовица, избирателната активност в края на деня е достигнала 69,84 на сто. В Криводол, където също се избира кмет на общината и кмет на селата Пудрия и Галатин, своя вот са дали 62,46 на сто от избирателите. В Мездра, където освен кмет на община се избират и кметове на кметства Моравица и Горна Кремена, избирателната активност е 53,52 на сто. Активността в община Оряхово достигна 55 на сто. В общината се произвеждат избори на втори тур само за кмет на село Остров.

В община Враца, където на първи тур не бяха избрани кметове на 7 от общо 15 села с над 350 жители, избирателната активност достигна почти 56,73 на сто. Това е с почти 7 на сто повече от активността на имащите право на глас преди седмица.
БТА