/ Община Враца
Кметът на Враца Калин Каменов бе официален гост на областния кръг на викторината „Чети! Сподели! Бъди крачка напред!“. Домакин на състезанието за детска литература бе ОУ „Васил Левски“. В надпреварата се включиха 8 отбора от 1 до 4 клас от област Враца.

Начало на състезанието бе дадено със слово на кмета, който поздрави гостите и участниците в инициативата и им пожела успех. „Бъдете здрави и никога не се отказвайте от четенето, защото четящият човек е знаещ, а знаещият човек е успешен“, заяви в словото си Калин Каменов.

Поздрави към всички присъстващи отправиха също Пламенка Ангелова, експерт в Регионално управление на образованието и директорът на училището-домакин Румен Петков. Те благодариха за подкрепата на Община Враца и пожелаха на децата много позитивни емоции.

Викторината „Чети! Сподели! Бъди крачна напред!“ се организира за поредна година от Регионално управление на образованието, като нейна основна цел е да насърчи четенето при ученици от начален етап. Тази година тема на училищния, общинския и областния кръг бяха авторите Джани Родари, Леда Милева и Атанас Далчев.