/ Община Враца
Новоизграден източноправославен храм „Св. Дух“ бе открит тържествено в село Оходен. На освещаването му присъства кметът Калин Каменов, който приветства жителите на населеното място и подари икона на „Св. Мина“. „В интензивното ни ежедневие, често забравяме за истински важните неща в нашия живот – семейството и вярата. Нека този храм да ви закриля и да бъде пазител на вярата в село Оходен“ – каза Каменов при откриването на параклиса.

Освещаването
Община Враца
      

Православният храм бе осветен от Врачанския митрополит Григорий, в съслужие със свещеници от епархията. “Животът на православния християнин е немислим без православен храм в населеното място. В храма винаги, по време на Светата Евхаристия и на другите богослужения, присъства Иисус Христос и вярващите пристъпват към причастието и се ползват от благодатните тайнства на Светата Църква. Нека този храм във вашето село ви обединява, да ви бъде за единомислие и укрепване на вярата” – пожела владиката на събралото се множество. На церемонията присъстваха още областният управител Малина Николова, заместник областният управител Мирослав Комитски, кметът на село Оходен Тодор Тодоров, кметове на населени места и жители.

Освещаването
Община Враца

След официалната церемония, по откриването на църковния храм, бе осветен курбан за здраве и благоденствие. Православният параклис „Св. Дух“ в село Оходен е изграден със средства от бюджета на Община Враца. За извършването на строително-ремонтните дейности, вертикална планировка и изографисването на храма са инвестирани над 100 000 лева.